Muzikale leiding

 

Reflectionraw 40

 

 

Magdalena Maria Jarczyk is vanaf augustus 2015 onze dirigent. 
Magdalena heeft in Katowice (Polen) haar masterdiploma koordirectie gehaald. 
Magdalena is dirigent van meerdere koren
en ze geeft daarnaast ook privélessen (piano, zang, keyboard en gitaar), 
zij doet dat volgens haar eigen lesmethode.

 

Kees Kuiper is sinds augustus 2014 onze pianist.
Kees is 34 jaar en woont in Zwolle. In 2015 heeft hij zijn vaste baan opgezegd
en sindsdien houdt hij zich fulltime bezig met zijn grote passie: muziek. 
Naast het begeleiden van koren geeft Kees muziekles
en is hij met zijn mooie akoestische piano in te huren voor allerlei gelegenheden.

Reflectionraw 22  __Reflectionraw 20

 

 Reflection prijst zich gelukkig met deze veelzijdige ‘rasmuzikanten’ 
en hoopt dat ze nog lang aan het koor verbonden mogen blijven.

 

 

 

Bestuur

 

Reflectionraw 25

 

 

Reflection prijst zich gelukkig met de inzet van haar leden.
Elk koorlid draagt zijn/haar steentje bij (corvee, boekjes vouwen, tekstgroep, lector).

De bestuurlijke taken en coördinatie wordt uitgevoerd door de volgende personen:

 

Frans Schrijver Voorzitter
Gidion van Tongeren Secretaris
Gerda Bruggeman Bestuurslid
Gerda Neimeijer Bestuurslid
Rita Jansen Bestuurslid
Thea Soesman Bestuurslid
Marijke Schrijver Bestuurslid
Erna Franssen Bestuurslid

 

 

Leden

 

Reflectionraw 30   Reflectionraw 27
Sopranen   Alten
     
Reflectionraw 28   Reflectionraw 29
Tenoren   Bassen

 

 

 

In de media

 

media

 

 

Grootse elfde carnavalsviering in RK kerk
Op zaterdag 23 januari vond er in een goed gevulde RK kerk de elfde carnavalsviering plaats. Met voorganger pastor Noordink en zang van Reflection werd het een vrolijke dienst.

“Samen met Prins Marcel 1, Adjudant Freddy, jeugd Prins Corné 1, jeugd Adjudant Roan, president Bennie en Hofnar Arnold werd er op een leuke maar toch serieuze wijze invulling gegeven aan de dienst die in het teken stond van het jaar van de barmhartigheid.”, aldus de organisatie.

 “Tijdens de viering er genoten worden van een spetterend optreden van de ministars. Alle tien voorgaande prinsen waren uitgenodigd om bij deze bijzondere elfde viering aanwezig te zijn. Zij kregen door pastor Noordink een mooie onderscheiding om gehangen. Ook de pastor, het koor, Gidion van Tongeren en koster Veneboer werden in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor de carnavalsvieringen.”

“Om meer invulling te geven aan een van de zeven boodschappen van de barmhartigheid, kwam broeder Bernard even langs om na afloop van de viering alle dorstigen te laven . Zo blijkt maar weer dat ook CV de Sökkestoppers zeker uit een ander vaatje kan tappen.”

Joost Pieterse was erbij en maakt de foto’s die u kunt bekijken door op de knop rechtsboven te klikken. Voor een nog groter overzicht van de foto'kunt u terecht op www.jafpee.nl

 

 Bron: NuHeino.nl

 

In de media

 

media

 

 

Passion Heino ongekend succes
Drie grote platte karren nabij de RK-kerk, nog eentje bij Buuffies, masten met spots en speakers op verschillende plekken in de Canadastraat, een enorm LED-scherm bij de PKN-kerk, overal kabels. Vanaf het middaguur was het zondag één en al bedrijvigheid in en tussen de beide kerkgebouwen in Heino. Niet veel later begonnen er verschillende licht- en soundschecks terwijl het orkest van Ons Genoegen warmspeelde. Ook de koren, verteller en acteurs/zangers smeerden hun kelen. Toen rond 17.30u het OK-teken voor alles gegeven was, konden alle deelnemers gezamenlijk een broodje eten bij Oortwijn en sprak initiatiefnemer Han Holtkuile hen namens de organisatie toe. De sfeer zat er toen al goed in, ondanks het grijze wolkendek dat zich boven het centrum van Heino verzamelde.

Vanaf het eind van de Dorpsstraat vertrok een uurtje later het verlichte kruis, gedragen door vrijwilligers en begeleid door fakkeldragende Welpen en Scouts en een aantal apostelen. Veel toeschouwers sloten zich aan bij de stoet. Toen Verteller Joke Zwaal vanaf het balkon in de PKN-kerk door het raam de aanzwellende massa zag naderen, kreeg ze een brok in haar keel. Zo’n opkomst, dat had de organisatie bijna niet durven dromen! De PKN-kerk was te klein om al de toeschouwers te kunnen herbergen, maar degenen die buiten moesten blijven, konden daar alles via scherm en speakers volgen. Het bijna melancholieke pianospel van Davin Mosterd gevolgd door de overdonderende ‘Overture’ van Jesus Christ Superstar door Ons Genoegen. Daarna begon de Verteller het verhaal in woorden van nu te vertellen, ondersteund door een muzikale interpretatie van Popkoor SVP. Jezus (Frank Eikelboom) verscheen ten tonele en zong het toepasselijke ‘Laat me’ van Ramses Shaffy. De wolken, die het wekenlang droog hadden gehouden, moesten nu toch echt wel een traantje laten; zo mooi werd het verhaal in woorden, muziek, en zang verteld. Én toneel, want Jezus ontmoette in de kerk ook zijn apostelen waaronder Petrus (André Roelofs) en Judas (Joop Schotman). Pilatus (Rob Krot) liep toevallig langs, nog druk doende met andere zaken.

 Hoewel een deel van het publiek vanwege het druilerige weer al vroegtijdig huiswaarts keerde, werden diegenen die het buitje trotseerden ruimschoots beloond. Door het kruis te volgen werden zij getrakteerd op nog een reeks emotionerende optredens van Maria (Marlies Eijkelkamp-Bol), Judas en het koor Reflection. Tegen de tijd dat het publiek aankwam bij een prachtig gevoelig duet van Judas en Jezus (Frank Eikelboom), waarna Jezus door agent Herman Rienties in de boeien geslagen werd, was het alweer vrijwel droog. Daarna was het de beurt aan Han Holtkuile die op bugel, begeleid door een ensemble van Ons Genoegen, een roerend ‘Sorry’ speelde. Het ingetogen ‘Geef de kinderen een wereld’ door zanggroep De Pompedoers werd ondersteund met een bijpassende laserprojectie op de gevel van de RK-kerk. Pilatus zong zijn lied over het lastige parket waarin hij zich bevond: Jezus leek hem onschuldig toe, maar als hij hem zelf zou vrijlaten kwam hij in een lastig parket. Daarom liet hij het publiek kiezen wie vrijgelaten moest worden, de barbaarse moordenaar Barabas, of Jezus. Onder druk van een stel luidruchtige raddraaiers die het hardst riepen om vrijlating van Barabas, maar ook geïnstrueerd door lasersignalen waarmee ‘Barabas’ op de kerkgevel werd afgebeeld, koos het publiek om vrijlating van Barabas.

Terwijl Ons Genoegen daarna binnen in de kerk ‘De bestemming’ speelde, werd het kruis naar binnen gedragen en zocht het publiek een plekje in de banken. De belangstelling was zo groot dat velen het moesten doen met een staplek achterin of zelfs buiten de kerk. Inmiddels was het LED-scherm van de PKN-kerk naar RK-kerk verplaatst en aangekoppeld, zodat ook de buitenblijvers daar de beelden en het geluid van de binnenoptredens konden volgen. Nadat het kruis voorin de kerk geplaatst was zong Maria het lied ‘Afscheid’. Na zijn denkbeeldige sterven verscheen Jezus achterin de kerk op het hoge koor, en zong daar onder begeleiding van het koor Reflection ‘Kijk omhoog’, als boodschap dat iedereen zich altijd kan sterken in de hoop op een betere toekomst voor iedereen. Met die gedachte werd dit grandioze evenement dan ook afgesloten met ‘Iedereen is van de wereld’ door orkest, koren en solisten. Dit nummer was nog niet ten einde of het publiek barstte al in een daverende staande ovatie uit en vroeg om meer. Na een kort dankwoord door Henk van der Wal, voorzitter van Ons Genoegen, en bloemen voor alle acteurs, solisten, verteller en dirigenten kwam die toegift er ook. De muziek, het applaus, de emoties, alles zal nog tijden nagalmen in de hoofden van iedereen. Het was grandioos!

In een half jaar tijd zo’n fantastisch evenement van de grond trekken en op zo’n hoog niveau uitvoeren, is een enorme prestatie. 

Foto's:
  Passion Heino ongekend succes (Door: Stef Wichers Schreur)
  Passion Heino ongekend succes (Door: Joost Pieterse)

 

 Bron: NuHeino.nl

 

Agenda

 

Reflectionraw 12

 

 

Reflection repeteerd elke dinsdag (m.u.v. schoolvakanties) vanaf 20.00 uur in het parochiecentrum van Heino
Gemiddeld 1 à 2 keer per maand verzorgen we de muzikale invulling en omlijsting van een viering

 (klik op de desbetreffende viering voor meer informatie)

 

Datum         wat?    hoe laat      
                 
                 
Dinsdag   24 sep     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   01 okt     repetitie     20.00 uur
                 
Vrijdag   04 okt     Muziekestafette     20.50 uur
                 
Zondag   06 okt     Adventskerk Zwolle     19.00 uur
                 
Dinsdag   08 okt     repetitie     20.00 uur
                 
Zaterdag   12 okt     Eucharistieviering     19.00 uur
                 
Dinsdag   15 okt     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   22 okt     herfstvakantie    
                 
Dinsdag   29 okt     repetitie     20.00 uur
                 
Zaterdag   2 nov     Allerzielen     19.00 uur
                 
Dinsdag   5 nov     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   12 nov     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   19 nov     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   26 nov     repetitie     20.00 uur
                 
Zaterdag   30 nov     Eucharistieviering     19.00 uur
                 
Dinsdag   03 dec     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   10 dec     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   17 dec     repetitie     20.00 uur
                 
Dinsdag   22 dec     Kerstconcert Hoonhorst     ???
                 
Woensdag   25 dec     Kerstmis     11.00 uur
               
Dinsdagdag   31 dec     Oudjaar     19.00 uur